Historie:

De familie Mans staat voor generaties lang op en top kweker zijn. Marius Mans de eigenaar van Mans Flowers is dan ook van kleins af aan opgegroeid tussen de bloemen die door zijn vader en moeder geteeld werden. Aangezien de ouderlijke kwekerij door oudere broers werd overgenomen en Marius van kleins af aan het doel voor ogen had om eens een nieuwe kwekerij te bouwen is hij na zijn opleiding in 2002 zelf een kwekerij van 5000 m/2 gaan huren, en is zo begonnen met het kweken van bloemen. Door de jaren heen is deze kwekerij steeds verder uitgegroeid tot uiteindelijk in 2012 een volledig nieuwe kwekerij gebouwd kon worden met een oppervlakte van meer dan 32.000 m/2. In de nieuwbouw zijn allerlei innovaties toegepast op het gebied van klimaat sturing, automatisering en energie besparing. Door deze innovatieve manier van werken is de kwekerij in 2015 met nog eens 26.000 m/2 gegroeid tot een totaal oppervlakte van 58.000 m/2, en staat daarmee helemaal klaar voor een groeiende en bloeiende toekomst. De uitbreiding in 2018 heeft 22.000 m/2 toegevoegd waarmee een totale oppervlakte van 80.000 m/2 is gerealiseerd.

Speerpunten van Mans Flowers:

Mans Flowers is een ultra moderne kwekerij waar jaarlijks meer dan 60 miljoen gerbera’s van de beste kwaliteit worden gekweekt. De speerpunten van onze kwekerij zijn : innovatie, kwaliteit, flexibiliteit , breed sortiment en een uitstekende service op deze manier proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Over onze speer punten vertel ik u dan ook graag meer:

Innovatie:

Kwekerij Mans Flowers heeft in 2012 een spik splinter nieuwe kwekerij gerealiseerd waar op een zeer innovatieve en milieu vriendelijke  manier word gekweekt . voorbeelden hiervan zijn het zelf opwekken van stroom voor de belichting doormiddel van een gas motor, de warmte en co2 die hierbij vrij komen worden weer gebruikt in de kas en opgenomen door de plant. Op de uren dat er geen behoefte is aan elektra in de kas word de stroom terug geleverd aan het openbare net waar burgers gebruik maken van onze stroom. Ook word er waar mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke vijanden in om het natuurlijk evenwicht in de kassen niet te verstoren. Dit heeft als resultaat dat we met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen kunnen kweken. En waar deze toch ingezet moeten worden gebruiken we daarvoor de modernste apparatuur. In combinatie met milieu vriendelijke middelen wordt de natuur zo geen schade toegebracht. Dit blijkt uit een jarenlange certificering als MPS A.

Uitstekende service:

Elke klant is voor ons uniek en krijgt dan ook een unieke behandeling.  U krijgt bij ons een vast aanspreek punt die tot in de puntjes u order verzorgt van oogst tot aflevering. Ook als u een kant en klaar product wenst zijn er tal van mogelijkheden, u kunt dan denken aan het mengen van verschillende kleuren gerbera’s op de emmer, het inhoezen van de bloemen of het toevoegen van andere bloemen of bladgroen is desgewenst mogelijk. Ook kunnen de emmers met bloemen worden ingepakt in dozen waardoor de bloemen direct vanaf de kwekerij naar de supermarkt of cash en Carry  verzonden kunnen worden en onze uitstekende kwaliteit op een goede manier gewaarborgd blijft.

Flexibiliteit:

Ook wat betreft flexibiliteit bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u op maat bedienen doordat  op verschillende tijden over de dag verspreid onze bloemen kunnen worden aangeleverd op de verschillende veilingen, of indien gewenst rechtstreeks bij u in de box.  S’ochtends  voor 9 uur besteld is uiterlijk half  2 s ’middags vers in de box!!.

Kwaliteit:

Door de toepassing van al deze innovaties groeien de bloemen op onder optimale omstandigheden waarmee de kwaliteit naar een bijzonder hoog niveau stijgt. Door het natuurlijk licht in de winter maanden aan te vullen met een hoog niveau van groei licht kunnen we een jaarrond perfect product leveren.

Breed assortiment:

Mans Flowers staat bekend om zijn zeer brede sortiment,  u kunt bij ons tussen 33 verschillende soorten gerbera’s zelf u keuze samenstellen er is dus voor elk wat wils welke kleur u ook wil.